Genovi: berrikuntza apustu bat

Ardi-azienda elikaduran lanean. Saioa Pentsuak eta S.A.T. Genovi kolaboratzaile estuko bi enpresa dira. Duela 25 urte baino gehiago azienda elikaduran lana egiten duen enpresa da Saioa Pentsuak. Garapena ikusita eta denbora pasa ahala ardi-azienda  sektorean sortu diren beharrak ikusita  orain dela hamarkada bat ardi-elikaduran egin zuten apostu.

S.A.T. Genovi-k  2006. urtean hasi zuen ibilbidea  esnegintzan adituak diren profesionalekin..  Enpresa honen elburua esne produkzio hoberenak eta genetikaren hobekuntza berrikuntza teknologikoen bitartez lortzea da. Urtetik urtera ardi nutrizioan agertzen joan diren hobekuntzarik berritsuenak ezartzen joan dira.

Momentu hauetan era aunitzetako pentsu eta belar-bazka mezkla mota asko daude, dauden ardi arraza mota guztien beharretara egokituta, baita ardiak dauden egoerara  (laktazio, erditze aurreko, antzutze …)

Aktualitatean Assaf eta Lakona arrazekin egiten dugu lana, baino gure objetiboetako bat Assaf arrazaren hobekuntza da.

Animali bakoitzara egokitutako elikadura. Ekoizpen altua eta bajua, erditze aurrekoa, idorrak eta bildotsak. Hasieratik nobedaderik berrienak eta alimentazio hobekuntza guztiak aplikatzen dira konfiantzazko hornitzaileekin lan eginez, Genovi delarik granja pilotua beharrezkoak diren proba eta ikertetarako, elikadura teknikak hobetuz. Horrela Saioa Pentsuak bere berezeroek beharrezkoa dituzten hobekuntzak eginten ditu eskatzen diren proba guztiak direla medio.

Berrikuntza teknologikoak. Ardi bakoitzeko identifikazio elektroniko indibiduala dugu, esne produkzioan  medizio sitema elektronikoa batekin. Hauek eguneroko animali bakoitzeko  esne produkzioa kontrolatzen laguntzen digute, horrela aziendarik hoberenak  ugaltzeko utziz. Aldi berean, ate selectibo automatiko batek animaliak banatzen uzten digu lote ezberdinak sortzeko alimentazio edo ugaltze beharren arabera.


Descargar folleto en PDF

 

“Esta empresa ha recibido una ayuda del Gobierno de Navarra en virtud de la convocatoria de Fomento de la Empresa Digital Navarra 2019”.




PIENSOS SAIOA ha recibido una ayuda para su proyecto de Investigación y Desarrollo “Nuevas materias primas para piensos de elevada digestibilidad” a través del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), ayuda cofinanciada por la Unión Europea a través del Programa Operativo FEDER de Crecimiento Inteligente 2014-2020. El objetivo del proyecto es desarrollar una nueva materia prima para alimentación animal, copos, a través de ingredientes no empleados hasta la fecha, que tengan una elevada digestibilidad, sean apetecibles y dispongan de una alta calidad organoléptica y nutricional. Como resultado del proyecto se quieren obtener copos de cebada, guisante y soja que permitan optimizar la producción animal mediante el empleo y asimilación óptima de nutrientes, vitaminas y minerales necesarios.